Το Θέατρο είναι αλληλέγγυο στον Μάριο. Η κακοστημένη παράσταση μπατσικής παραγωγής έχει ήδη αποτύχει

Ο 27χρονος Μάριος Ζ. συνελήφθη από άνδρες των ΜΑΤ στην διαδήλωση της 11ης Μαρτίου και παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα (απόπειρα εμπρησμού από ρίψη μολότπφ, παράβαση του νόμου περί κουκούλας, αντίσταση κατά της αρχής).

Είναι ο μόνος από τους συλληφθέντες της συγκεκριμένης διαδήλωσης που βρίσκεται στη φυλακή, κι αυτό μολονότι, όχι απλά δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του -εκτός από τις καταθέσεις αστυνομικών που συνήθως στηρίζουν συλλήψεις στα τυφλά με κατηγορίες απ’το ψυγείο-, αλλά αντίθετα, υπάρχουν μάρτυρες και οπτικοακουστικό υλικό που επιβεβαιώνουν την αθωότητά του.

H σύλληψη του «κακούργου» απ’τους …καλούργους (Μα πού είναι οι μολότοφ, οι κουκούλες, οι φωτιές;)

Ράστα μαλλιά: φώς-φανάρι, σίγουρα έχει μολότοφ

Φίλοι του Μάριου βρέθηκαν στις 15 Μαρτίου στα Δικαστήρια της Ευελπίδων για να καταγγείλουν τη σκευωρία της Αστυνομίας και να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον Μάριο. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στους συγκεντρωμένους, τραυματίζοντας σοβαρά έναν από αυτούς και κάνοντας επίδειξη τραμπουκισμού

(το βίντεο με τα γεγονότα στην Ευελπίδων εδώ)

Ο πολιτικός προϊστάμενος των ΜΑΤ, κ. Χρυσοχοϊδης, δεν φάνηκε να θλίβεται ιδιαιτέρως. Αντίθετα, προχώρησε σε μια από τις συνήθεις τσαμπουκαλίδικες ανακοινώσεις, που μας επιβεβαιώνουν το φλερτ του με την ψύχωση:

Εδώ και λίγες ημέρες, ορισμένοι (ποιοι; Έλα, πες μας, μην μας κρατάς σε αγωνία) προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης και αμφισβήτησης γύρω από την σύλληψη ενός νεαρού που φέρεται να επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της πορείας της 11ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας. Επικαλούμενοι δήθεν ντοκουμέντα ή περαιτέρω μαρτυρίες (που εμείς τις γράφουμε στ’ α… μας), στέλνοντας επιστολές στο διαδίκτυο ή δημοσιεύοντας «πύρινες» ανακοινώσεις στον Τύπο (αντί να το βουλώσουν και να αφήσουν τον αθώο να σαπίσει στη φυλακή), στην ουσία αμφισβητούν την αποστολή των Αρχών, αστυνομικών και δικαστικών, να εφαρμόσουν το νόμο (παραβαίνοντάς τον).

Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, και ειδικότερα προς τον ίδιο τον νεαρό συμπολίτη μας (πού θα τό’στελνα; Στα γουρούνια που ξυλοκόπησαν τους φίλους του συμπολίτη μας στην Ευελπίδων;) ότι αυτή η κυβέρνηση δεν κατασκευάζει ούτε επινοεί κατηγορητήρια (μόνο η άλλη τά’ κανε αυτά. Άμα κατασκεύαζε αυτή κατηγορητήρια, ο πρώτος που θα σας τό’λεγε θά ‘μουν εγώ, ο Χρυσοχοϊδης σας). Όπως έχουμε αποδείξει από την πρώτη μέρα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ξέρετε, από τότε που είχαμε στρατοπεδεύσει στα Εξάρχεια και τσουβαλιάζαμε χύμα στη ΓΑΔΑ μέχρι και τον Παπαχρήστο του Πολυτεχνείου), δεν συγκαλύπτουμε την αλήθεια, σεβόμαστε τα δικαιώματα των πολιτών (μπα σε καλό σου…), στεκόμαστε απέναντι στην αυθαιρεσία και στη σπίλωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, απ’ όπου (sic) και αν αυτή προέρχεται. (ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ)

https://i2.wp.com/www.parapolitika.gr/files/images/xrisoxoidis_1.jpg

Οι φίλοι του Μάριου προσπαθούν να αποδείξουν την αθωότητά του μέσα από blog, το Facebook (όπου μαζεύουν οπτικοακουστικό υλικό), τον Τύπο, αλλά και την παρουσία τους κοντά στον Μάριο. Αντιγράφουμε απ’τη σελίδα τους στο Facebook:

Στη φυλακή αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας ότι πρέπει να οδηγηθεί ο Μάριος .Ζ., γιατί τόλμησε να συμμετέχει στην μεγάλη πορεία της Πέμπτης (11-03-2010) , και είχε την ατυχία να βρεθεί στο πεδίο δράσης ενός ασύδοτου πωρωμένου και ψεύτη αστυνομικού.
Ο Μάριος συνελήφθη στην οδό Πανεπιστήμιου, μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα, και κοντά στα πάνω του ΕΕΚ και των σωματείων που ακολουθούσαν, από πάνοπλο άνδρα των ΜΑΤ ο οποίος του επιτέθηκε ξαφνικά από πίσω, ερεθισμένος όπως φαίνεται από τα φουντωτά ράστα μαλλιά του και την ανέμελη εμφάνιση του, μπροστά σε δεκάδες άλλους πολίτες που συμμετείχαν στην πορεία και που διαμαρτύρονταν γι αυτό.
Με την συνηθισμένη επαγγελματική πώρωση ο αστυνομικός που τον συνέλαβε αφού τον οδήγησε στην ΓΑΔΑ κατέθεσε σε βάρος του ότι είχε κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του , ότι του είχε εκσφενδονίσει μολοτωφ και ότι κινδύνεψε από φωτιά .
Ο Μάριος είχε την τύχη να καταγράφει η σκηνή της συλλήψεις του από πολλές φωτογραφικές μηχανές και σε video, και προσκομίστηκαν και στην ανάκριση οι φωτογραφίες που αποδεικνύουν αδιάψευστα ότι το πρόσωπο του ήταν εντελώς γυμνό, ότι καμία μολοτωφ και καμία φωτιά δεν υπήρχε στο σημείο που πιάστηκε και στον γύρω χώρο , ότι στο σημείο εκείνο δεν υπήρχε καμία ένταση, που να μπορεί να ταιριάξει με την κατάθεση του αστυνομικού.
Εξάλλου, επικαλέσθηκε κατά την ανάκριση δεκάδες μάρτυρες πολίτες, που βρισκόντουσαν παρόντες στο γεγονός και που προσφέρθηκαν αυθόρμητα να καταθέσουν την αλήθεια.
Όμως, ανακριτής και εισαγγελέας, αφού άκουσαν εκτός διαδικασίας τους μάρτυρες αστυνομικούς και από την άλλη αγνόησαν τους δεκάδες μάρτυρες υπεράσπισης και τις φωτογραφίες , προχώρησαν στην πρωτοφανή απόφαση για προφυλάκιση . Προφυλάκιση που γίνεται:
– με τις διατάξεις ενός νόμου , απονομιμοποιημενου ήδη στη συνείδηση της κοινωνίας, αφού η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει εδώ και έξι μήνες την κατάργηση του,
– κατά παράβαση των διατάξεων περί προφυλάκισης , και μάλιστα περιφρονώντας, αγνοώντας και παραβιάζοντας επιδεικτικά τις αλλαγές που πρόσφατα έγιναν στο σχετικό άρθρο του νόμου, σύμφωνα με τις οποίες για να επιβληθεί προφυλάκιση απαιτείται να είναι κάποιος ύποπτος φυγής είτε να έχει αμετάκλητες καταδίκες στο ιστορικό του, προϋποθέσεις που καμιά δεν ισχύει για τον Μάριο. Ο Μάριος , που διδάσκει κολύμβηση σε νήπια στον ΟΑΚΑ, δουλεύοντας 7 μέρες την εβδομάδα , οδηγείται στις φύλακες και τα παιδιά του, που στα χέρια του μαθαίνουν να αγαπάνε το νερό , θα χάσουν το δάσκαλο τους.
Κι εμείς θα χάσουμε την πίστη μας στο προφανές και στο αυτονόητο.
Δεν θα χάσουμε όμως την πίστη μας στο Μάριο και θα παλέψουμε για την απόδειξη της αλήθειας , την αποφυλάκιση και την απαλλαγή του.

Το Θέατρο δηλώνει αλληλέγγυο στον Μάριο και αγανακτισμένο για την εγκληματική βλακεία των σιδηρόφρακτων μπάτσων του Χρυσοχοϊδη. Η παράσταση που έχουν στήσει σε βάρος του μοιάζει ήδη μια σκέτη αποτυχία.

Advertisements

Περί theatrodromou
Το Θέατρο Δρόμου είναι ένας τρόπος να πεις όσα μπορούν να ειπωθούν με κείμενα, εικόνες και μουσικές.

2 Responses to Το Θέατρο είναι αλληλέγγυο στον Μάριο. Η κακοστημένη παράσταση μπατσικής παραγωγής έχει ήδη αποτύχει

  1. Ιωάννα says:

    Συνεχίστε τις προσπάθειες …

    Σας ευχαριστώ πολύ

  2. ΖΟΥΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ says:

    Η χούντα του ΠΑΣΟΚ θα γίνεται όλο και πιο χυδαία και αδίστακτη. Χρέος κάθε Έλληνα Δημοκράτη η, με κάθε μέσον και μεθόδους, ανατροπή της πριν είναι πολύ αργά για όλους μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: