Μερικοί -και το Θέατρο- το υποψιαζόμασταν. Οι Ισπανοί το επιβεβαιώνουν.

Σύμφωνα με αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 11/2 και του Eurοgrοup στις 16/2, η Ελλάδα είναι το πρώτο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τίθεται υπό τριμερή εποπτεία, δηλαδή το Συμβούλιο του υπαγορεύει μέτρα που αφορούν στους μισθούς, τα συστήματα υγείας, το συνταξιοδοτικό, τη δημόσια διοίκηση, τις αγορές κτλ.

Κι αυτά, ενώ μέχρι σήμερα το Συμβούλιο δεν έχει κάνει καμία αναφορά στην άθλια κατάσταση των οικονομιών των λοιπών χωρών της ΕΕ, όπως της Ισπανίας, με έλλειμμα 11,2% και ρυθμό αύξησης χρέους 20%, της Γαλλίας, με έλλειμμα 8,3% και αύξηση χρέους 10%, της Ιταλίας, με έλλειμμα 5,3% και χρέος στο 114% του ΑΕΠ, της Πορτογαλίας, με έλλειμμα 8,7% και ρυθμό αύξησης χρέους 10% και της Βρετανίας, που είναι στο 12%, όσο και της Ελλάδας, με ρυθμούς αύξησης του χρέους στο 20% ενώ το συνολικό χρέος της Ολλανδίας, αγγίζει το 234% του ΑΕΠ, της Ιρλανδίας το 222%, του Βελγίου το 219%, της Ισπανίας το 207% και της Ελλάδας το 179%».

https://i2.wp.com/www.sofokleous10.gr/portal2/images/stories/empty-pockets.jpg

Μήπως οι κακοί ξένοι συνωμότησαν σε βάρος της πτωχής πλήν τίμιας πατρίδας μας; Όχι. Μήπως η πτωχή πλην τίμια πατρίδα μας τά’δωσε όλα στους πλούσιοι και τώρα γκρινιάζει ότι την επιβουλεύονται οι κακοί ξένοι; Ναιαιαιαιαιαιαι!

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή:

«Μπορεί να μας ενημερώσει το Συμβούλιο αν τα τεράστια ελλείμματα στην ΕΕ οφείλονται στα διάφορα ‘παράνομα’ πακέτα στήριξης τραπεζών και βιομηχανιών;»

Απάντηση Ισπανικής Προεδρίας:

«Προκειμένου να ξεπεραστεί η σοβαρότερη παγκόσμια οικονομική κρίση μετά το 1929, τα κράτη μέλη και η ΕΕ έχουν πραγματοποιήσει τεράστιες δημοσιονομικές παρεμβάσεις για να χρηματοδοτήσουν τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την πραγματική οικονομία τα τελευταία δύο χρόνια, γεγονός που φυσικά (φυσικά. Σα να λέμε «βρέχει»…) οδήγησε σε αύξηση των δημοσίων ελλειμμάτων. Οι παρεμβάσεις αυτές ήταν απαραίτητες και κατάλληλες (αλοίμονο…) και διαδραμάτισαν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην αποτροπή μιας ακόμα σοβαρότερης κρίσης, τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την πρόληψη μιας πιο δραματικής ύφεσης (ως γνωστόν, η εργασία είναι εκτός οικονομίας, εκτός κι αν αντιμετωπίσανε και τη δική της κρίση κι εμείς οι αχάριστοι δεν το καταλάβαμε). Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης έδειξε την αξία της ευελιξίας του. Όταν επιβεβαιωθεί η οικονομική ανάκαμψη, τα έκτακτα μέτρα πρέπει να καταργηθούν (πάμε στοίχημα;). Το Συμβούλιο έχει ήδη συμφωνήσει στις βασικές αρχές των στρατηγικών εξόδου.

https://i2.wp.com/4.bp.blogspot.com/_-AEc53NfCwg/SPMfUm7ImPI/AAAAAAAAHJ4/mr2bRS6VgMg/s400/%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%A0%CE%95%CE%96%CE%95%CE%A3.jpg

Advertisements

Περί theatrodromou
Το Θέατρο Δρόμου είναι ένας τρόπος να πεις όσα μπορούν να ειπωθούν με κείμενα, εικόνες και μουσικές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: