Σομόν σελίδες 2: το ΔΝΤ ως χωροφύλακας των αντικοινωνικών «μεταρρυθμίσεων»

Ευχαριστούμε τη Eurobank που είναι ειλικρινής μαζί μας και μας ανοίγει τα μάτια -ξανααντιγράφω από την Καθημερινή:

Η οικονομική βοήθεια από Ε.Ε. ή Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), «δεν είναι απολύτως απαραίτητη», σημειώνει σε έκθεσή της η Eurobank EFG, η οποία όμως υποστηρίζει ότι η παρουσία των συγκεκριμένων οργανισμών είναι «απαραίτητη περισσότερο για λόγους εποπτικού ελέγχου» και κυρίως στο σκέλος της προώθησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Παράλληλα, η διεύθυνση οικονομικών μελετών και προβλέψεων και τρέχουσας οικονομικής ανάλυσης της τράπεζας, εκτιμά ότι φέτος η ύφεση θα είναι της τάξης του 2,8%, «αν και πιστεύουμε ότι υπάρχει κίνδυνος για ακόμη ταχύτερη επιβράδυνση». Μάλιστα, υποστηρίζει ότι η συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ θα σταματήσει πριν από το τέλος του 2011 και έπειτα θα ακολουθήσει «αργή ανάκαμψη». Η επιστροφή σε θετικούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης «έχει ως προαπαιτούμενο τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας προς ένα μοντέλο λειτουργίας προσανατολισμένο στις εξαγωγές και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας» σημειώνει η τράπεζα και προσθέτει ότι «για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, είναι απαραίτητες οι διαρθρωτικές αλλαγές».

Επίσης, ο πληθωρισμός θα αυξηθεί στο 2,7% και το δημόσιο χρέος μπορεί να ανέλθει έως και το 133% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2013. Σε ό,τι αφορά τις εισοδηματικές απώλειες από τα μέτρα περικοπών στους μισθούς, η Eurobank θεωρεί ότι τα διαθέσιμα εισοδήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο και σε πραγματικούς όρους «ενδέχεται να μειωθούν κατά 10%».

Advertisements

Περί theatrodromou
Το Θέατρο Δρόμου είναι ένας τρόπος να πεις όσα μπορούν να ειπωθούν με κείμενα, εικόνες και μουσικές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: