Σομόν σελίδες 1: Ας εξηγήσει κάποιος στους αδι-ανόητους του ΟΟΣΑ ότι μετά τον Δεκέμβρη δεν είναι να κάνεις σχέδια επί χάρτου για τους νέους

Το Θέατρο αντιγράφει την «Καθημερινή», κάνοντας την αυτοκριτική του που παιδιόθεν σνομπάρει τις σομόν σελίδες των εφημερίδων:

Στο 28% θα εκτιναχθεί η ανεργία των νέων στην Ελλάδα το 2010, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ

Ευελιξία μισθών τους νέους και επίπεδα χαμηλότερα από αυτά που προσδιορίζουν οι εισαγωγικοί μισθοί των εκάστοτε εθνικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας υποδεικνύει ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία & Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα.

«Η εισαγωγή ενός “υπο-κατώτατου” μισθού για τους νέους και η μείωση του κόστους εργασίας για τους χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους» αποτελεί μία από τις βασικότερες συστάσεις που καταγράφει έκθεση του Οργανισμού με θέμα τις εξελίξεις γύρω από την ανεργία των νέων στην Ελλάδα.

Ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί για εκρηκτική άνοδο της ανεργίας των νέων, προβλέποντας ότι μέχρι το τέλος του 2010, το ποσοστό της ανεργίας σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία θα εκτιναχθεί στο 28% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, έναντι ποσοστού 25% τον Σεπτέμβριο του 2009. «Η κυβέρνηση θα έπρεπε να επικεντρώσει τις προσπάθειές της σε μεταρρυθμίσεις που θα επέφεραν ταχύτατα αποτελέσματα, χωρίς να αυξάνονται οι δαπάνες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΟΟΣΑ. Σε αυτά τα μέτρα, ο Οργανισμός περιλαμβάνει τη βελτίωση «της κατάρτισης για την αναζήτηση εργασίας και τον περιορισμό των επιδομάτων για τη μακροχρόνια απώλεια της εργασίας».

Επίσης, προτείνει βαθιές τομές στο σύστημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με «τη μετάβαση προς τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και την άρση των εμποδίων για τις απολύσεις». Οι συντάκτες της έκθεσης υποστηρίζουν ότι οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν διπλάσια πιθανότητα να υποφέρουν από τη μακροχρόνια ανεργία σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους στις άλλες χώρες του ΟΟΣΑ. Από τους νέους ανέργους μόνο το 6% λαμβάνει επίδομα ανεργίας την ώρα που το μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό είναι 17%. «Οι νέοι άνθρωποι υποφέρουν ιδιαίτερα από την κρίση της απασχόλησης», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Αν. Γκουρία, που πρόσφατα επισκέφθηκε την Αθήνα και είχε σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη. «Πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουν οι νέοι Ελληνες την επαφή τους με την αγορά εργασίας και να αποφευχθούν τα μακροχρόνια πλήγματα μιας γενιάς», πρόσθεσε ο κ. Γκουρία.

Advertisements

Περί theatrodromou
Το Θέατρο Δρόμου είναι ένας τρόπος να πεις όσα μπορούν να ειπωθούν με κείμενα, εικόνες και μουσικές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: