Ο Σόλων και ο Λουκάς περνούν από τα καφέ στις φυλακές Διαβατών

Οι δύο χαρακτήρες του Κώστα Μουρσελά από τη τηλεοπτική σειρά «Εκείνος κι Εκείνος», που αναβίωσε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και εμφανίζονται αιφνιδιαστικά στα καφέ της Θεσσαλονίκης, επισκέπτονται τις φυλακές Διαβατών.

Το ΚΘΒΕ κάνοντας πράξη τη δέσμευσή του να φέρει σε επαφή το θέατρο με κοινωνικές ομάδες, που στερούνται ευκαιριών και χρειάζονται υποστήριξη, μπαίνει στο σχολείο των φυλακών. Ο Σόλων και ο Λουκάς θα βρεθούν αύριο το πρωί στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Διαβατών.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνεται σε ενήλικες που δεν έχουν τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Έχει ως στόχο του την ομαλή ένταξη των κοινωνικών ομάδων που μειονεκτούν στην οικονομική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή και στοχεύει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Το Σ.Δ.Ε. των φυλακών Διαβατών Θεσσαλονίκης αυτή τη στιγμή φοιτούν 64 «μαθητές» (άνδρες ηλικίας 30 -35 ετών κατά μέσο όρο) οι οποίοι παρά τον εγκλεισμό τους, έχουν το κουράγιο να ονειρεύονται και να επιθυμούν να αλλάξουν τη ζωή τους όσο αυτό τους είναι δυνατόν. Σ’ αυτό τον αγώνα τους υποστηρίζονται από 15 εκπαιδευτικούς και 2 συμβούλους ψυχολόγους. Φέτος λειτούργησε για πρώτη φορά και τμήμα γυναικών – κρατουμένων.

από την Ελευθεροτυπία

Advertisements

Περί theatrodromou
Το Θέατρο Δρόμου είναι ένας τρόπος να πεις όσα μπορούν να ειπωθούν με κείμενα, εικόνες και μουσικές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: