Τα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα του Λοβέρδου και το Μνημόνιο με το ΔΝΤ

Η Δάφνη Σφέτσα εξηγεί στην Αυγή γιατί η κυβέρνηση έχει χάσει πλέον κάθε σοβαρότητα, επιδιδόμενη σε φτηνά επικοινωνιακά κόλπα για να πείσει την κοινωνία ότι …για όλα φταίει το ΔΝΤ. Τα «σκληρά μέτρα» αυτού του παλιο-ΔΝΤ -τι παράξενο!-φέρουν την υπογραφή της και αναφέρονται στο περίφημο «Μνημόνιο Συνεννόησης», που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

Μετά το επικοινωνιακό κρεσέντο του υπουργού Εργασίας, ο οποίος κατήγγειλε, με σειρά δημόσιων εμφανίσεών του, τα δήθεν νέα σκληρά μέτρα που θέτει η τρόικα με την επιστολή της, ο Α. Λοβέρδος αναγκάστηκε τελικά να παραδεχτεί ότι δεν πρόκειται παρά για μέτρα ήδη ψηφισμένα από την κυβέρνηση!

Προσπαθώντας να απομακρύνει τα βλέμματα από την ουσία, που δεν είναι άλλη από τα σκληρά μέτρα που έχουν ήδη ψηφισθεί από την κυβερνητική – κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο Α. Λοβέρδος ισχυρίζεται πως με τις αναλογιστικές μελέτες που θα παρουσιάσει στο τέλος της εβδομάδας θα προσπαθήσει να πείσει την τρόικα για την μη αναγκαιότητα των προτεινόμενων ρυθμίσεων. Αν δεν τα δεχτούν; «Το Μνημόνιο είναι Μνημόνιο», είπε αφοπλιστικά (Μega).

(…)

[Σ]ύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση και τις οποίες επαναφέρει η τρόικα με την επιστολή της προς τον υπουργό, η νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα πρέπει να εφαρμοστεί από το 2015 -κι όχι το 2018-, η πλήρης σύνταξη δίνεται ύστερα από 40 έτη -όχι 37-, προϋπόθεση δικαιώματος συνταξιοδότησης είναι η συμπλήρωση του 60ού έτους, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζόμενων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, εισάγεται ενιαίο όριο ηλικίας στα 65 έτη ενώ προβλέπεται επίσης και η μείωση των συνταξιοδοτικών παροχών, κατά 6% ετησίως για τους εργαζόμενους που συνταξιοδοτούνται πρόωρα (πριν τα 65).

Επίσης, περιλαμβάνεται και η ενοποίηση των ταμείων σε τρία: μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών. Οι μόνες αλλαγές που προτείνονται εκτός Μνημονίου αφορούν στις συντάξεις χηρείας, ώστε να μην δίνονται πριν από τα 50 έτη και βάσει εισοδηματικών κριτηρίων για κάτω των 65 καθώς και στις διαζευγμένες και άγαμες θυγατέρες δημοσίων υπαλλήλων.

[oλόκληρο το άρθρο εδώ]

Advertisements

Περί theatrodromou
Το Θέατρο Δρόμου είναι ένας τρόπος να πεις όσα μπορούν να ειπωθούν με κείμενα, εικόνες και μουσικές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: