Γιατί από την άποψη της δημοκρατίας, της οικολογίας και της αριστεράς, η «Δημοκρατική Αριστερά» μας αφήνει παγερά αδιάφορους

https://theatrodromou.files.wordpress.com/2010/06/mega_fotiskouvelis.jpg?w=300

O επικεφαλής της νεοσύστατης «Δημοκρατικής Αριστεράς» σε μια από τις οικείες του «ανατροπές»

Σχολιάζει ο Γιώργος Κυρίτσης στη σημερινή Αυγή (29.6.2010): « Είναι τόσο ευρύχωρο το συνοπτικό ιδρυτικό κείμενο της Δημοκρατικής Αριστεράς που μας χωράει όλους: Το κρέντο του νέου κόμματος «δημοκρατικός σοσιαλισμός – αριστερός ευρωπαϊσμός – μεταρρυθμιστική στρατηγική – οικολογική εγρήγορση» εμπεριέχει και συνθέτει όλα όσα λέει, όχι ο Συνασπισμός, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ:

“Δημοκρατικός σοσιαλισμός”, άρα “σοσιαλισμός”, δηλαδή κρατικοποίηση των μέσων παραγωγής, εργατικός έλεγχος (“δημοκρατικός γαρ”), και με λίγη αγορά (και στην Κούβα υπάρχει).

Αριστερός ευρωπαισμός: Μέσα. Ο δεξιός ευρωπαϊσμός είναι η Μέρκελ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Ο αριστερός ευρωπαϊσμός είναι η μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ( με διαφοροποιήσεις έστω) με τις αναλύσεις του για τα χαρακτηριστικά της κρίσης και με τη γραμμή του πανευρωπαϊκού αγώνα των συνδικάτων, του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της ευρωομάδας για να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι.

“Μεταρρυθμιστική στρατηγική”. Προφανώς εντάσσεται στο ακρογωνιαίο για τη Δημοκρατική Αριστερά πρόταγμα του σοσιαλισμού. Από τώρα, και όχι όταν μας παίρνει να κάνουμε επανάσταση, όπως λέει το ΚΚΕ.

Οικολογική εγρήγορση: “Τσίπρα, Κουβέλη, Αλαβάνο, βάλτε στον κώλο σας τον κορμοράνο”. Όχι απλώς εγρήγορση, αλλά ευαισθησία κόντρα στο ρεύμα και χωρίς υπολογισμό του πολιτικού κόστους. “Οχι στην εκτροπή του Αχελώου”. Αγώνας ζωής του Μ. Παπαγιαννάκη, τον οποίο συνεχίζει η αριστερά απο την αναρχία μέχρι τους οικολόγους.

Εγεννήθη ημίν κόμμα νέο, ο προ αιώνων… ΣΥΡΙΖΑ; Θα δείξει αν η αποχώρηση – διαφοροποίηση των “ανανεωτικών” είναι τόσο ρηχή πολιτικά όσο προκύπτει από το πρώτο δείγμα γραφής. Βέβαια το γενικό διακηρυκτικό δοκιμάζεται πάντα από τη ζωή ευθύς ως έρθει σε επαφή με το άμεσο και το κομβικό. Σήμερα, το άμεσο και το κομβικό είναι “θεωρούμε το Μνημόνιο δεδομένο και κινούμεθα μέσα στο πλαίσιό του στηρίζοντας αντίστοιχες πολιτικές λύσεις” ή “παλεύουμε μέσα και έξω απο τη Βουλή για τη διαμόρφωση μιας πλειοψηφίας που θα απαλλάξει τη χώρα απο το αδιέξοδο και ολέθριο σχέδιο”. Από τις πολλές συνεντεύξεις που έδωσε ο Φ. Κουβέλης το τελευταίο διάστημα η απάντηση δεν προκύπτει καθαρά».

Advertisements

Περί theatrodromou
Το Θέατρο Δρόμου είναι ένας τρόπος να πεις όσα μπορούν να ειπωθούν με κείμενα, εικόνες και μουσικές.

One Response to Γιατί από την άποψη της δημοκρατίας, της οικολογίας και της αριστεράς, η «Δημοκρατική Αριστερά» μας αφήνει παγερά αδιάφορους

  1. iconology2009 says:

    Λέγεται, ψιθυρίζεται, φημολογείται ότι την εκπομπή παρακολούθησε και ο μεγαλοράφτης κ. Γιαννέττος, ο οποίος διαισθητικά τον βλέπει ότι αργά ή γρήγορα θα προστρέξει στη βοήθεια του γιά να του ραψει…υπουργικό κουστούμι!
    Φυσικά κανω χιούμορ, απλά θέλω να υπαινιχθώ ότι βασικά θα παίξει το ρόλο δεκανικιού στον χειμαζόμενο γιωργοπαπανδρεϊσμό και στην αργά ή γρήγορα κρίση που θα ξεσπάσει στο πολιτικό σκηνικό ο Κουβέλης και οι συν αυτώ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα βρεθούν στη πλευρά που θα στηρίζει ΓΑΠ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: