Hμέρα Πάγκαλου

Το kalodia.blogspot.com για την ημέρα του γίγαντα-νάνου

Όλα ξεκίνησαν με αυτή εδώ την ανάρτηση στο blog «Ακυβέρνητες Πολιτείες» που είχε σαν αφορμή ένα από τα τελευταία επεισόδια της «Παγκαλιάδας»-μιας πολύχρονης υπερπαραγωγής, που έχει αρχίσει να κουράζει. Έπεσε η ιδέα για μια ημέρα Πάγκαλου από τον «βιβλιοθηκάριο», άρεσε, συζητήθηκε, η συζήτηση συνεχίστηκε ηλεκτρονικά και να η σημερινή μέρα, ημέρα τιμής για το Θεόδωρο από μερικά blog.
Η «Παγκαλιάδα» με μια επιφανειακή ανάγνωση μοιάζει κωμωδία, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Ο κύριος αντιπρόεδρος για πολλά χρόνια χρησιμοποιεί αγοραίες και εμπρηστικές εκφράσεις όταν μιλάει για πολιτικούς του αντιπάλους. Αναπαράγει πληροφορίες  που κυκλοφορούν ανά τους καφενέδες και τα κομμωτήρια της επικράτειας με εγκυρότητα του είδους: μου το είπε ο τάδε που το έμαθε από τον μπατζανάκη του που είναι μέσα σ΄όλα.  Όταν όμως αυτές ντύνονται με την εγκυρότητα υπουργικών λόγων το πράμα αλλάζει. Η νομική ασυλία που απολαμβάνει ο κύριος Πάγκαλος αναγκάζει τους θιγόμενους  να προσπαθούν μάταια να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες, ενώ θα έπρεπε ο ίδιος να αποδείξει τα λεγόμενά του.

Αυτή η τακτική του έχει όλα τα χαρακτηριστικά του Γκεμπελικού: «Πες, πες στο τέλος κάτι θα μείνει» και κύριος στόχος είναι τα κόμματα της αριστεράς. Όταν βέβαια το πράμα σκουραίνει  ο ανυποχώρητος κ. αντιπρόεδρος τα μαζεύει σε μία μέρα, όπως έκανε με το «Γερμανία: ο οικονομικός γίγαντας με το μυαλό νάνου» μετά τις αντιδράσεις της Γερμανικής κυβέρνησης. Αντίθετα, με τα κόμματα της αριστεράς τα πράματα είναι πιο εύκολα για το γενναίο Πάγκαλο. Επαναλαμβάνει με επιμονή τις ίδιες βαριές κατηγορίες χωρίς ίχνος αποδείξεων. ΚΚΕ και Γερμανός, ΣΥΡΙΖΑ και «μπαχαλάκιδες» είναι δύο από τις εμμονές του που θα μπορούσαν να γεμίσουν σελίδες.

«Σήμερα όμως έχουμε να κάνουμε με 50 άτομα στο ένα σημείο, 100 στο άλλο, δηλαδή μιλάμε για ένα φαινόμενο πολιτικής αλητείας. Ε, αυτό το φαινόμενο πολιτικής αλητείας το καθοδηγεί η πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ»

Έλεγε, για παράδειγμα, μετά το Δεκέμβρη του ’08 χωρίς να μπει στον κόπο να αποδείξει οτιδήποτε. Ο κύριος αντιπρόεδρος μπορεί να έχει τον όγκο γίγαντα αλλά σίγουρα δε διαθέτει μυαλό νάνου. Η ευφυία μαζί με την εκρηκτικότητα  είναι τα πλέον αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά του. Σήμερα είναι στενός συνεργάτης του ΓΑΠ  (που επίσης στόλιζε* στο παρελθόν ) και έχει αναλάβει το ρόλο του κακού και μέσα στην κυβέρνηση και προς την κοινωνία.

Ο κύριος αντιπρόεδρος έχει όλα τα χαρακτηριστικά της σχολής της Αυριανής αλλά σε μια πιο «κυριλέ» εκδοχή.  Η ιστορία με την Αυριανή, αλλά και παρόμοιες διεθνώς, μας έμαθαν πως αν τέτοια φαινόμενα τα υποτιμάς θεωρώντας τα γραφικά και υποθέσεις άλλων, θα τα βρεις με το χειρότερο τρόπο μπροστά σου. Ο Πάγκαλος λοιπόν δεν είναι σε καμιά περίπτωση ένα γραφικό γεροντάκι που διεκπεραιώνει προσωπικούς τσαμπουκάδες με την αριστερά της νιότης του. Έχει μια επικίνδυνη και φασίζουσα συμπεριφορά. Σαν τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζουμε και να μην αφήνουμε τίποτε «να πέφτει κάτω». Αυτό είναι και το νόημα της δικής μου συμμετοχής σ’ αυτή την πρωτοβουλία.

(*) «… εγώ δεν θεωρώ ότι ο κ. Παπανδρέου έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας (…) θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν τον θεωρώ κατάλληλο για να γίνει πρωθυπουργός, ασχέτως αν είναι σήμερα πολύ της μόδας ο κ. Παπανδρέου. Πιστεύω επιπλέον και για λόγους αισθητικούς ότι θα είναι απαράδεκτη εξέλιξη, θα είναι παλινδρόμηση, αν η χώρα πάει πίσω προς τον ανιψιό του ενός και το γιο του άλλου. Το βασικό επιχείρημα αυτών που προωθούν τον κ. Παπανδρέου είναι ότι τ’ όνομά του ενώνει. Εγώ δε δέχομαι να με ενώσει με κανέναν άλλο ένα όνομα (…). Ο Παπανδρέου, με συγχωρείτε που διαφωνώ τόσο πολύ με το συρμό, δεν είναι».
(Θ. Πάγκαλος, «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 16/9/2001)

οι σύνδεσμοι της ανάρτησης :

Άλλες σημερινές αναρτήσεις για τον κύριο αντιπρόεδρο

Antidrasex
Κουπέπκια
Βυτίο
Kanali
Ροΐδη εμμονές
e-Cynical
Πεντανόστιμη
Ιστολόγιον
Ημερολόγιο.taspanb
Γατουλέας
Busy bee
χώρα του ποτέ-ποτέ
Ακυβερνητες Πολιτείες
Βιβλιοθηκάριος

Ροΐδης

Ροδιά
Krotkaya
Εξεγερμένο το 2009
Everything you know is wrong
akanoniston

οι καθημερινές ιστορίες του κυρίου «αμ»

μπλογκ της αντίδρασης και του αχαλίνωτου sex
ANemos
το βυτίο
ιστορίες συν0μωσίας

Περί theatrodromou
Το Θέατρο Δρόμου είναι ένας τρόπος να πεις όσα μπορούν να ειπωθούν με κείμενα, εικόνες και μουσικές.

4 Responses to Hμέρα Πάγκαλου

  1. Παράθεμα: Θεόδωρος Πάγκαλος « Кроткая

  2. Παράθεμα: Πάγκαλος « Ροΐδη Εμμονές

  3. Rodia says:

    Μολις τωρα δα σε ανακαλυψα 🙂

  4. Παράθεμα: Πάγκαλος… « Κανάλι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: