«Για τον πρόεδρο και τον υπέροχο λαό της ομάδας»


Σχολιάζει ο Γ. Κυρίτσης στην Αυγή (15.7.2010):

Πεδίο δόξης λαμπρό ανοίγει για τον Νίκο Κωνσταντόπουλο η απόφασή του να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία και η πολιτική του εμπειρία προφανώς δεν είναι για να πάει στην Αυστρία για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας ούτε να εκδίδει ανακοινώσεις για ένα γκολ οφσάιντ. Εκ των πραγμάτων θα πρέπει να ασχοληθεί με τα ζέοντα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, είτε αφορούν στον ΠΑΟ είτε γενικότερα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Θέματα εν πολλοίς πολιτικά. Έχουμε και λέμε: Βία στα γήπεδα, «στρατοί» προέδρων, προκλητικά χαριστικές ρυθμίσεις για τις ομάδες, στημένα παιχνίδια και, φυσικά ξεχωρίζει το ζήτημα του γηπέδου του ΠΑΟ στο Βοτανικό, για το οποίο ο χώρος που υπηρέτησε τόσα χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες.

Πολιτικά είναι όλα αυτά τα θέματα, αλλά υπάρχει και η πολιτική της μεγάλης εικόνας. Οι ανακατατάξεις που παρατηρούνται στον αθλητισμό το τελευταίο διάστημα (αποχώρηση Κόκκαλη, Κυριακού, εμφάνιση Βγενόπουλου, Μαρινάκη κ.λπ.) είναι οι μικροσεισμοί που μαρτυρούν μια ευρύτερη μετακίνηση πολιτικών, επιχειρηματικών και μιντιακών τεκτονικών πλακών για τη δημιουργία των νέων μπλοκ εξουσίας στην εποχή του ΔΝΤ.

Πολιτικοί όπως ο Ν. Κωνσταντόπουλος, αλλά και ο Ν. Καραχάλιος (μέχρι πρότινος Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. που μετεγράφη στον Ολυμπιακό) θεωρούν προφανώς ότι έχουν περιθώρια να σταθούν με την αρματωσιά τους στο νέο «πολυπαραγοντικό» τοπίο. Θα δείξει…

Του Antitstachef

Advertisements

Περί theatrodromou
Το Θέατρο Δρόμου είναι ένας τρόπος να πεις όσα μπορούν να ειπωθούν με κείμενα, εικόνες και μουσικές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: