“ΤΟ ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ”

Πώς κατασκευάζεται η συναίνεση στην εποχή του Μνημονίου; Ποιες είναι οι διάφορες όψεις του κυρίαρχου λόγου, του λόγου δηλαδή εκείνου που αντιστοιχεί στις πρόνοιες των κυρίαρχων κοινωνικών τάξεων;

Στη σελίδα αυτή, θα βρείτε άρθρα και συνεντεύξεις πολιτικών και διανοουμένων που υπερασπίζονται την αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και του ΔΝΤ , άλλοτε ως «αναγκαία» ή «ευκαιρία»,  άλλοτε ως «επώδυνη μεν, αλλά αναπόφευκτη».  Συνηθέστερα δε, και τα δύο μαζί.

Παρά τις επιμέρους διαφορές τους, πρόκειται για τοποθετήσεις με κοινό παρονομαστή την εξαφάνιση των κοινωνικών τάξεων και της σχέσης τους με το κράτος, και την αντικατάσταση κράτους και τάξεων από κλισέ έννοιες της ακαδημαϊζουσας δημοσιογραφίας, όπως «συντεχνίες«, «αντιδημοκρατικές μειοψηφίες«, «πελατειακό κράτος«, «κομματοκρατία» κ.ο.κ.

Παρά τον αντιμνημονιακό λόγο της ΝΔ, η συμπερίληψη του προέδρου της και δημοσιογράφων που πρόσκειται στην αξιωματική αντιπολίτευση ως αυτή έχει σήμερα, είναι αυτονόητη: η ΝΔ δεν ζητά απεμπλοκή από το Μνημόνιο, πολύ δε περισσότερο δεν διανοείται να οργανώσει κοινωνικές αντιστάσεις. Όπως έχει γραφτεί και αλλού, η πρότασή της είναι πρόταση για μια δεξιά έξοδο από την κρίση -επιδιώκει, δηλαδή, την κατά το δυνατό ταχύτερη υλοποίηση της πολιτικής του Μνημονίου, προκειμένου «η χώρα» να αποδεσμευτεί από αυτό και, προφανώς, να συνεχίσει στην  πορεία που ακολουθούσε πριν από την έλευση του ΔΝΤ.

 • Γιώργος Καρατζαφέρης (πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ)
  Προσωπική ιστοσελίδα

One Response to “ΤΟ ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ”

 1. Στα όσα απίθανα, έγραψε ο κ. Χαρίδημος Τσούκας, στο άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στο μπλογκ του, το οποίο αναδημοσιεύτηκε σε αρκετές σελίδες του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, με τίτλο : «Φον Φούφουτοι ή κατσαπλιάδες», δόθηκαν λεπτομερείς και συντριπτικές απαντήσεις (και στον σχολιασμό, που έκανα στο ίδιο το δημοσιευμένο στο μπλογκ του κ. Τσούκα άρθρο, αλλά και στο δικό μου μπλογκ) και όσον αφορά την δουλικότητα των επιχειρημάτων, που εκεί αναπτύχθηκαν από τον αρθρογράφο, ο οποίος ύμνησε ως … απελευθερωτές τους μοντέρνους μεταναζιστές κατακτητές, που έφερε στην χώρα μας η εκλεγμένη κυβέρνηση του ΓΑΠ, η οποία παρέδωσε τα κλειδιά της διακυβέρνησης στους τροϊκανούς εκπροσώπους των πανικόβλητων – μπροστά στην επαπειλούμενη αδυναμία του ελληνικού δημοσίου να εκπληρώσει τις δανειακές του υποχρεώσεις και εν όψει του «φεσιού» και του «κανονιού», που θα ακολουθούσε, με δραματικές επιπτώσεις στο ευρωπαϊκό και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα – δανειστών της χώρας, προαγματοποιώντας ένα πρωτοφανές hijacking σε βάρις του ελληνικού πληθυσμού, με την πλήρη καταστρατήγηση της εντολής που είχε δοθεί στον ΓΑΠ και την κυβέρνησή του στις βουλευτικές εκλογές της 4/10/2010.

  (Δείτε στο μπλογκ μου και τα σχετικά άρθρα μου, που αφορούν τον διάλογο που έγινε στο μπλογκ του κ. Χαρίδημου Τσούκα : «Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες. (Μια απάντηση σε ένα υμνητικό – για την τρόϊκα των μοντέρνων κατακτητών – άρθρο του κ. Χαρίδημου Τσούκα» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/haridimos-tsoukas.html και «Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες. (2) – Συνέχεια της απάντησής μου στο υμνητικό, για την τρόϊκα των μοντέρνων κατακτητών, άρθρο του κ. Χαρίδημου Τσούκα» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/2-haridimos-tsoukas.html και «Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (3) – Η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας δεν ήταν αναπόφευκτη. Συνέχεια της απάντησής μου στο υμνητικό, για την τρόϊκα των μοντέρνων κατακτητών, άρθρο του κ. Χαρίδημου Τσούκα» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/3-haridimos-tsoukas.html και «Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (4). Η μοντέρνα μεταναζιστική Κατοχή δεν ήταν αναγκαία και το Μνημόνιο δεν ήταν αναπόφευκτο. (Μια ανταπάντηση στον κ. Χαρίδημο Τσούκα)» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/4-haridimos-tsoukas.html και «Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (5) – Όλοι ήσαν πανικόβλητοι (και ο ΓΑΠ και οι δανειστές του). Συνέχεια της ανταπάντησης στον κ. Χαρίδημου Τσούκα» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/5-haridimos-tsoukas.html και «Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (6). – Τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής ελίτ και της ευρωζώνης στρατεύθηκε να υπηρετήσει ο ΓΑΠ (Συνέχεια της απάντησης στον κ. Χαρίδημο Τσούκα)» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/6-haridimos-tsoukas.html και «Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (7). Πρόβλημα εσόδων είναι το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα (Συνέχεια της απάντησης στον κ. Χαρίδημο Τσούκα» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/09/7-haridimos-tsoukas.html και «Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (8). Στην υιοθέτηση του ευρώ βρίσκονται οι αιτίες του προβλήματος του ελληνικού δημόσιου χρέους (Συνέχεια της απάντησης στον κ. Χαρίδημο Τσούκα)» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/09/8-haridimos-tsoukas.html και «Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (9) Η πολιτική και οικονομική ενοποίηση της Ευρωζώνης, ή η έξοδος από αυτήν θα λύσει το ελληνικό πρόβλημα (Συνέχεια της απάντησης στον κ. Χαρίδημο Τσούκα)» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/09/9-haridimos-tsoukas.html και «Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (10). Η ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ, με την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, εξαπάτησε τον πληθυσμό, διαφημίζοντάς του μια ανύπαρκτη ασφάλεια. (Συνέχεια της απάντησης στον κ. Χαρίδημο Τσούκα)» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/09/10-haridimos-tsoukas.html και «Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (11) Υπεύθυνη για όλα είναι η ελίτ του τόπου και όχι ο ελληνικός πληθυσμός (Μια απάντηση κομμένη από την λογοκρισία του κ Χαρίδημου Τσούκα)» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/09/11-haridimos-tsoukas.html ).

  Βέβαια, δεν είναι η ορθοτόμηση της αλήθειας αυτή που ενδιαφέρει τον αρθρογράφο (και γι’ αυτό και δεν άντεξε στον διάλογο, ωθούμενος στην πορεία της συζήτησης σε λογοκριτικές πρακτικές).

  Αυτό που ενιέφερε τον αρθρογράφο ήταν (και είναι) η υπεράσπιση της εντελώς βλακώδους και παντελώς αποτυχημένης στρατηγικής επιλογής της ελληνικής πολιτικής, οικονομικής και πνευματικής ελίτ της χώρας, που έχει να κάνει με την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, γεγονός που απογύμνωσε την χώρα μας από το δικό της νόμισμα και από τα συναφή κλασσικά μέσα ανιμετώπισης μιας βαθιάς διεθνούς οικονομικής ύφεσης και που την κατέστησε αδύναμη να διαχειριστεί το μεγάλο της δημόσιο χρέος, το οποίο όμως εκτός ευρωζώνης ήταν πλήρως και ευκόλως διαχειρίσιμο, αφού αυτό το χρέος, που κυμαίνετο και πριν την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ σε επίπεδα άνω του 100% του ΑΕΠ της χώρας, ήταν ουσιαστικά εσωτερικό χρέος (περισσότερο από 85% του συνολικού ελληνικού δημόσιου χρέους ήταν εκφρασμένο σε δραχμές).

  Αυτήν την τεράστια «πατάτα» που διέπραξε η ανίκανη, κοντόφθαλμη και ψοφοδεής ελληνική πολιτικοοικονομική ελίτ, η οποία βρίσκεται, μετά την έλευση της κρίσης στην Ελλάδα, σε μια κατάσταση συγχύσης και απώλειας προσανατολισμού, σαν το αποπροσανατολιστικό φαινόμενο vertigo, έρχεται να υπερασπιστεί ο κ. Χαρίδημος Τσούκας και όλοι όσοι στέκονται στο πλάϊ μιας οπερετικής κυβέρνησης – αυτής του μοιραίου για τον τόπο και τον ελληνικό πληθυσμό ΓΑΠ -, η οποία, ανέδειξε, σε όλο του το «μεγαλείο» το αδιέξοδο αυτής της καταστροφικής στρατηγικής επιλογής, διαπράττοντας και εγκληματικά σφάλματα τακτικής ανάλυσης και πρακτικής πολιτικής, αποδείχθηκε ανίκανη να μοιράσει δυό γαϊδουριών άχυρα, κατορθώνοντας να μετατρέψει την μεγάλη δημοσιονομική κρίση, που παρέλαβε από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, σε κρίση δανεισμού και σε ουσιαστική πτώχευση του ελληνικού δημοσίου, οδηγώντας τα διαφορικά επιτόκια (spreads) των ελληνικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας από τα επίπεδα των 120 μονάδων βάσης, που ήσαν τον Σεπτέμβριο του 2009 στις πάνω από τις … 1000 μονάδες βάσης, που έφθασαν τον Απρίλιο του 2010 και όπου λίγο-πολύ παραμένουν έως σήμερα και για πολύν ακόμα χρόνο στο μέλλον, παρά το Μνημόνιο της ντροπής που υπέγραψαν, με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας, μέσα σε συνθήκες άκρατου πανικού, ο ΓΑΠ και το εντελώς ανίκανο και ανερμάτιστο οικονομικό του επιτελείο την αποφράδα Πρωτομαγιά του 2010. Ή μάλλον καλύτερα : Εξ αιτίας αυτού του αποικιοκρατικού Μνημονίου.

  Αυτήν την στρατηγική και τακτική «πατάτα» της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ έρχεται να υπερασπίσει η «επιχειρηματολογία» του κ. Χαρίδημου Τσούκα και των ομοίων του, διαχέοντας τις τεράστιες ευθύνες των ελληνικών ιθυνόντων κοινωνικών στρωμάτων σε όλη την ελληνική κοινωνία, αποκρύβοντας την τεράστια εξαπάτηση που η τελευταία υπέστη από τους «ταγούς» της οι οποίοι, προπαγανδίζοντας και επιβάλλοντας την κατάργηση της δραχμής και την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη, υποσχέθηκαν στον ελληνικό πληθυσμό την φρούδα και ανύπαρκτη (από τις ίδιες τις Συνθήκες ίδρυσης και λειτουργίας της ευρωζώνης, που αυτοί υπέγραψαν) «προστασία» και την «ασφάλεια» του ευρώ, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν την χώρα στο σημερινό αδιέξοδο, εξ αιτίας της απρόβλεπτης διεθνούς οικονομικής ύφεσης, που, πλέον, έχει αποκτήσει τοπικά χαρακτηριστικά, εγκλωβιζόμενη στην ευρωζώνη και στις θεσμικές οικονομικές και πολιτικές της ανεπάρκειες.

  Όμως, τα πράγματα, όσο συνεχίζεται η υπαναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, την οποία εγγυάται το αποικιοκρατικό Μνημόνιο, θα χειροτερεύσουν και οι επιλογές της ελληνικής πολιτικοοικονομικής ελίτ θα εξαντληθούν, βοηθούντος και του γερμανικού οικονομικού δογματισμού, που βασιλεύει στις Βρυξέλλες, στην Βόννη και στην Φραγκφούρτη, ενώ η μόνη ελπίδα του ΓΑΠ, που βρίσκεται στην γαλλική προεδρική εκλογή του Απριλίου του 2012 και στην νίκη του όποιου σοσιαλιστή υποψηφίου είναι χρονικά πολύ μακριά και αμφίβολη, όχι τόσο, ως προς την νίκη των σοσιαλιστών, αλλά ως προς την δυνατότητά τους να επηρεάσουν τόσο πολύ τα πράγματα στην ευρωζώνη, ώστε να κάμψουν τον δογματισμό της Μέρκελ και του υπερσυντηρητικού – νεοφιλελεύθερου κυβςρνητικού της συνασπισμού (αν, βέβαια, έχουν και την διάθεση να κάνουν κάτι τέτοιο).

  Γι’ αυτούς τους λόγους, ο χρόνος τελειώνει και οι εξελίξεις μπορεί να καταστούν απρόβλεπτες και να πάρουν έναν καταιγιστικό χαρακτήρα. Πολύ περισσότερο που η «επιχειρηματολογία» της ενοχοποίησης του ελληνικού πληθυσμού απαξιώνεται, ολοένα και περισσότερο, αφού η αντιμνημονιακή στάση των Ελλήνων έχει πλέον λάβει έναν μεγάλο πλειοψηφικό χαρακτήρα, που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, μέρα με την μέρα.

  Ίδωμεν…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: